de vreugde van jouw eigen Wijze leven

Je natuurlijke staat van zijn is dat je ontspannen bent. Dat er liefde in je leven is.  Dat je je fijn in je lichaam voelt. Dat je tijd hebt voor de dingen die je wilt doen, zonder dat je je opgejaagd voelt.

Je natuurlijke staat is ook dat je blij wordt van de dingen die je dagelijks doet. Dat het je energie geeft. Dat je nieuwsgierig bent en open kunt staan voor nieuwe ervaringen in je leven.

Dat je mee kunt stromen met wat het leven jou brengt.

Ga je met de stroom mee, of er juist tegenin

Kijk maar eens hoe het in jouw leven is. Leef jij vanuit deze natuurlijke staat van zijn. Kun jij gemakkelijk mee stromen met wat je leven jou brengt?

Heel vaak zijn we juist niet in deze flow, maar in een verkramping.

Dan wordt je in beslag genomen door wat er gaat komen. Of je de dingen wel op tijd klaar kunt krijgen, of je het allemaal wel goed genoeg doet. Dit zijn echter allemaal dingen die je hoofd je vertelt. En toch lijkt het zo echt, alsof je leven alleen hier uit bestaat.

En geloof me, de lijst van eisen die je hoofd en je ego je opleggen is eindeloos. Als je daar naar blijft luisteren, zal het er ook nooit beter op worden. Je zal het nooit goed genoeg doen, je zal altijd in de stressmodus blijven hangen. Het duwt je steeds meer in de tegenstelling, dwingt je om te strijden voor je gelijk. En zeg nou zelf, ga je daar gelukkiger door worden? Als je om je heen kijkt zie je er alleen maar desastreuze gevolgen van.

Je essentie, je eigen lichtbron

Toen je op aarde werd geboren werd je lichaam je thuis. Een thuis voor je essentie, het lichtwezen dat je bent. Herinner je je dit, dat je een lichtwezen bent in een lichaam?

Het contact met je essentie voel je vaak het meest via je hart. Denk maar eens aan die momenten waarin je helemaal blij kon zijn in het moment. Waarin je voelde dat alles goed was zoals het was.

Jouw essentie ervaar je ook in datgene wat precies bij jou past, de manier waarop jij naar de dingen kijkt. De klank van jouw stem, de manier waarop jij je formuleert.

Jouw essentie is altijd aanwezig

Wat er ook in je leven gebeurd, jouw licht, jouw essentie blijft altijd aanwezig. Het kan niet veranderen of kwijtraken. 

Wat wel kan verschillen is de mate waarin je in contact bent met je essentie. En de mate waarin je bewust jouw essentie laat doorklinken in alles wat je doet in je dagelijks leven.

Hoe meer je in verbinding met je essentie kunt blijven, hoe meer je kunt voelen dat je oprecht jezelf bent. Dan hoef je je niet anders voor te doen naar de buitenwereld dan hoe je jezelf voelt. Je weet dan ook wat er belangrijk is voor jou in je leven.

Hoe meer jij vanuit je hart, vanuit jouw essentie kunt leven – hoe meer jouw licht ook naar je omgeving gaat stralen. Vanuit jouw eigen verlichting kun je ook je omgeving verlichten.

Jij mag jouw eigen licht zijn en stralen. Gewoon elke dag – het is je natuurlijke staat van zijn.

Nodig het maar uit en zeg er ja tegen.

Meer inspiratie?

Genoeg inspiratie opgedaan?

Vragen?