Wie ben ik

Als kind al had ik een bepaalde (eigen) Wijsheid in mij. Deze kon ik niet altijd plaatsen en mijn inbreng werd ook niet altijd gewaardeerd. Als gevolg daarvan ontwikkelde ik angst om op mijzelf en op mijn Innerlijke Wijsheid te vertrouwen.  Ik groeide op in een omgeving met een strenge dwingende religie, waarin het Heilige Vrouwelijke geen plek had en waarbinnen ik leerde om te vertrouwen op een (mannelijke) autoriteit buiten mijzelf. Omdat ik ook contact had met mijn Innerlijke Wijsheid die iets heel anders vertelde was ik lange tijd in een innerlijk conflict met mezelf. Mijn hart en mijn lichaam verkrampte en ik ging vooral vanuit mijn hoofd leven. Voelen was te pijnlijk geworden en ik was mezelf gaan afwijzen.

Voor mij was er geen andere mogelijkheid dan me los te maken van deze manier van leven; ik verliet de kerk en ik nam meer afstand van mijn familie. Een eenzame weg, maar wel een weg naar verbinding met mijzelf. Naarmate ik meer in verbinding met mijzelf kwam en met meer compassie naar mezelf kon kijken, kwam er ook verandering in mijn pijnen in mijn lichaam, het genezingsproces was begonnen.

Dit was het begin van mijn eigen weg naar Innerlijke Kracht en Wijsheid.

Door deze ervaringen ontwikkelde ik een grote nieuwsgierigheid naar de psyche in de mens, naar zingeving en hoe dit samenhangt met het de lichamelijke gezondheid.  Ik volgde verschillende opleidingen:  de opleiding Shiatsu Massage gaf me veel inzicht in de oosterse visie op gezondheid en zo kwam ik in contact met idee dat alles energie en altijd in beweging is. En ondersteunde mijn al verworven inzicht dat verdrietige ervaringen stagnatie in het (energetische) lichaam veroorzaken. Die zich vervolgens uiten als klachten, lichamelijk en/of geestelijk.

Ik leerde "spiritueel tekenen" - een mooie manier om niet vanuit het denken te gaan tekenen, maar gewoon laten ontstaan wat zich wil uiten. Daarmee kon ik mezelf weer een stem geven die helemaal verbonden was met mijn innerlijk; mijn wijsheid, mij speelsheid, mijn hart.

Naast dat ik parttime werk als ondersteunend begeleider voor mensen met een verstandelijke beperking, wil ik nu in mijn eigen praktijk, mensen helpen die door welke omstandigheid dan ook zichzelf kwijt zijn geraakt. Mensen die vaak (chronische) lichamelijke klachten hebben, negatieve gedachten over zichzelf die ook geprojecteerd worden op de buitenwereld. Om hiervoor ook deskundig te zijn volgde ik de 5- jarige opleiding School of Life - Levenstherapie. Als energetisch therapeut kan ik de verbinding zien en werken met: het fysieke lichaam, het emotionele, het mentale en het spirituele in de mens. En kan ik vanuit mijn eigen Wijsheid anderen spiegelen en uitnodigen om ook in verbinding met zichzelf te blijven. Oude belemmerende gedachten los te laten, pijn te doorvoelen en ruimte te maken voor nieuwe, meer leven-brengende ervaringen.

Mijn kwaliteit ligt vooral in het werken met vrouwen, ik ken de pijn die is ontstaan doordat het Heilige Vrouwelijke niet de plek heeft gekregen in het leven. Wat alle processen in het leven en de maatschappij heeft beïnvloedt. Maar het is nu de tijd dat deze pijn los wordt gelaten, zodat het leven weer kan stromen. En er gelijkwaardigheid is tussen het mannelijke en het vrouwelijke, gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen. Dan geeft plezier en kracht in jezelf.

Ik heb verschillende cyclussen van het vrouw-zijn doorleefd. Ben moeder en ken mezelf als Wijze Oer-vrouw die heel graag energetisch werkt, maar wel met "de poten in de klei"

.

Afgeronde studies

 • MBO  Pedagogisch Medewerker - OPM Hilversum
 • HBO Cultureel Werk – Saxion Enschede
 • Namikoshi Shiatsu massage – European Shiatsu Academy Baarn
 • Basisjaar Kruidenopleiding - Frigga’s Korenbloem Steenwijkerwold
 • Jaarcursus Het Kruidenpad - de Groene Zon Groningen
 • Opleiding Spiritueel – Kunstzinnig tekenen – Klankkleur Grolloo
 • HBO – Medische Basiskennis - School voor Homeopathie Amersfoort
 • HBO Opleiding voor Levenstherapie – SOL Haarlem

Korte trainingen

 • 5 – daagse training DSM – Amsterdam
 • The Awakening of the Divine Feminine - Judith K Moore & Herbert van Erkelen
 • A Journey into the Dragon realms – Judith K Moore & Mieke Vullink
 • 6 daagse Facilitatorstraining voor multidimensionele groepsprocessen- J van Wijgerden
 • Bijscholing 'Stromend door de overgang – Intoflow Boxmeer'

Ben je geinteresseerd of wil je meer weten over de Levenstherapie van Hermiene?

Bel of mail gerust!