Vrouw en Wijs – Levenstherapie

Over mij

Ik ben geboren 1962 en ben een ‘wijze’ vrouw. Onze 2 zonen zijn inmiddels uitgevlogen. Nu woon ik op onze mooie plek in Boijl, samen met mijn man, 2 honden en 2 poezen, omgeven door een heerlijke grote tuin. Waar ik echt de verbinding met de aarde kan voelen. Hier heb ik ook mijn praktijk “Vrouw en Wijs”. Ik ben graag in de tuin bezig, ben dol op bloemen, de mooie kleuren en heerlijke geuren. Creativiteit is ook belangrijk voor me, heerlijk werken met kleuren. Ik gebruik dit ook graag als ik mijn eigen processen in mijn leven wat beter wil begrijpen. Heerlijk om me te uiten met verf, pastel.  

Voor mij is de wisselwerking met wat we meemaken in ons leven en hoe verschillend we ermee omgaan altijd heel fascinerend geweest. Ik werk al vanaf mijn 18e in de (geestelijke) gezondheidzorg dus ik heb veel mensen en veel levensverhalen voorbij zien komen. Wat een diversiteit.

 Mijn roots waren op een prachtige plek in de natuur op de Veluwe. De strenge orthodoxe opvoeding heeft een grote stempel op mijn jeugd gedrukt. De angst, mezelf niet goed kunnen voelen en niet op mezelf kunnen vertrouwen hadden hun sporen nagelaten. Het was pas jaren later dat ik me hiervan los kon maken.

 Als ik terug kijk zie ik verschillende momenten waarop het leven me een boodschap gaf om de aandacht meer naar mezelf te brengen. Maar de echte verandering kwam toen ik een diep verlangen voelde om mezelf nog meer in het leven te gaan verdiepen vanuit een holistische visie. En ik de 5-jarige  opleiding voor (energetische) levenstherapie volgen. De eerste 2 jaren waren ook heling voor mezelf – ik leerde de signalen die mijn lichaam me gaf weer te voelen en te begrijpen.  Oude pijn, angst en boosheid loste op waardoor ik weer meer energie kreeg en meer plezier kon voelen. Mijn zenuwstelsel kwam weer tot rust waardoor ik ook veel minder pijn en spanning in mijn lichaam had. Ik kon weer  ín mijn lichaam zijn. 

Stap voor stap leerde ik mijn brein en mijn lichaam begrijpen, hun ‘taal’ te verstaan.  Het contact met mijn eigen innerlijke Wijsheid en Kracht herstelde en er ontstond een volledig vertrouwen dat zij mij helpt en gidst in mijn leven. 

Met mijn eigen levenservaring, de tools die ik op verschillende opleidingen aangereikt kreeg, en mijn jarenlange ervaring in de gezondheidszorg heb ik ”mijn goud” gevonden.

Mijn compassie voor zowel mezelf alsook voor anderen, helderheid en zachtheid geeft anderen een veilige bedding zodat ze kunnen gaan vertrouwen op hun eigen gevoel en lichaam. Angst en pijn die ze nog dragen kunnen worden losgelaten.

Ik kan niet veranderen wat mensen mee hebben gemaakt, maar ik kan mensen wel helpen om los te komen van de gevolgen hiervan. Ik vind het mooi om vrouwen te helpen om niet alleen te kijken wat er niet gelukt is, maar wat ze geleerd hebben van hetgeen ze meegemaakt hebben. Wat het hen heeft gebracht. 

Het is heerlijk om andere vrouwen in proces dit te mogen ondersteunen en te zien hoe vrouwen meer rust, vertrouwen en plezier in het leven krijgen. Doordat ze weer in contact met hun Innerlijke Kracht en Wijsheid komen.