Vrouw en Wijs – Levenstherapie

Over mij

Boijl is voor mij een heerlijke plek om te wonen en te werken. Op deze plek voel ik me echt thuis en het is fijn om hier ook mijn praktijk ‘Vrouw en Wijs- Levenstherapie’ aan huis te hebben. 

Ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Maar ook ben ik graag creatief bezig met verf, pastel en kleurpotloden. Ik gebruik dit regelmatig om mijn eigen processen in mij leven te verhelderen of te verwerken. 

Vanaf mijn 18e werk ik in de geestelijke gezondheidzorg en heb veel mensen en hun levensverhalen voorbij zien komen. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de verschillende manieren waarop een ieder kan gaan met de verschillende ervaringen in het leven. 

Mijn eigen strenge orthodoxe opvoeding was voor mij een moeilijke ervaring en heeft echt een stempel op mijn jeugd gedrukt. Het heeft jaren geduurd voordat ik me kon losmaken van de angst en het gebrek aan vertrouwen in mezelf. Achteraf was het fijn en beter geweest als ik toen een goede therapeut had gehad om me hierin te ondersteunen.

Maar ik heb hierin mijn weg gevonden. En heb mijn verlangen kunnen volgen en me steeds meer kunnen verdiepen in het leven en werken vanuit een holistische visie. Waarin de mens als krachtig wezen centraal staat. 

Toen ik de 5-jarige opleiding voor (energetische) levenstherapie ging volgen was dit ook een echte verdieping in mijn eigen processen. 

Ik leerde hier nieuwe dingen, zoals het leren voelen en begrijpen van mijn emoties en wat de signalen van mijn lichaam mij vertelden.

Ik begreep eindelijk hoe mijn zenuwstelsel ontregelt was geraakt als gevolg van de angst en pijn vanuit mijn opvoeding. Doordat ik het leven was gaan ervaren als een onveilige omgeving, stond mijn zenuwstelsel steeds in de overlevingsstand. Waardoor ik snel in de war, overprikkelt was en reageerde met een kort lontje. Als het te moeilijk was ging ik uit verbinding.

In deze periode onderging ik alsnog (energetische) therapie en leerde ik om steeds meer uit te reiken en de ander me te laten helpen. Waardoor ik in contact kon blijven, zowel met mijzelf alsook met de ander. Er ontstonden hele nieuwe patronen en gedragingen in mijn leven. 

Het zijn lessen die mij nog dagelijks helpen; ik heb vertrouwen in mezelf en heb voldoende veerkracht om goed om te kunnen gaan met verschillende ervaringen en gebeurtenissen in mijn leven. 

Het is fijn om nu andere vrouwen te kunnen helpen wanneer zij ergens in hun leven vastlopen. Enerzijds door mijn eigen ervaren processen in mijn leven en anderzijds door de gedegen opgedane deskundigheid via opleidingen en jarenlange werkervaring.

Mijn compassie voor zowel mezelf alsook voor anderen, helderheid en zachtheid geeft anderen een veilige bedding. Zodat ze zich veilig kunnen voelen en zich open kunnen stellen voor hun eigen emoties en gevoelens.   

Ik kan niet veranderen wat anderen vrouwen mee hebben gemaakt in hun leven.

Maar ik kan hen wel helpen om los te komen van de gevolgen daarvan.  

Zodat men weer kan gaan vertrouwen op zichzelf; kunnen luisteren naar hun eigen gevoel en hun eigen (lichaams) – wijsheid. Het zenuwstelsel kan tot rust komen. Waardoor ze meer zelfvertrouwen en veerkracht kunnen ontwikkelen.

 Ik ben blij dat ik anderen mag steunen en begeleiden ‘op hun eigen reis naar heling en innerlijke groei’.