Vrouw en Wijs – Levenstherapie

Over mij

Ik ben geboren 1962 en ben een wijze vrouw. Samen met mijn man, 2 honden en 2 poezen en omgeven door een grote tuin leef ik in verbinding met de aarde. Hier heb ik ook mijn praktijk “Vrouw en Wijs” en ik wil graag vertellen hoe zij tot stand gekomen is.

Vanaf mijn 18e werk ik in de (geestelijke) gezondheidzorg  en heb ik veel naar de persoonlijke verhalen van mensen geluisterd. Ik zag de pijn en verdriet die mensen vaak nog bij zich droegen en welke sporen dit in het leven naliet.  Maar ik zag ook de enorme veerkracht in mensen en het vermogen dat zij hadden om tot verandering en genezing te komen.

Ik groeide op in een groot gezin met een streng orthodoxe religie, waarin ik vooral leerde om niet  naar mezelf te luisteren en op mijzelf te vertrouwen . Ik maakte hier al jong van los, maar zonder dat ik het me echt bewust  was had ik veel verdriet, angst en boosheid in me. En was ik vergeten dat ieder mens een innerlijke  weten heeft.

Ook al had in inmiddels een rijk, liefdevol en vervullend leven, toch paste de uitspraak “niets te wensen over en toch niet helemaal gelukkig” lang bij me. Zolang ik met mijn gezin was, genoeg afleiding en zinvolle bezigheden had, kon ik hier wel mee leven. Maar dit veranderde zo rond mijn 45e.

Ingrijpende verlieservaringen, veranderingen in mijn lichaam, kinderen die hun eigen leven gingen oppakken, maakten veel bij me los. Ik voelde dat ik zo niet door moest gaan met mijn leven. Ik kon niet anders dan mijn blik naar binnen de richten, waardoor ik in contact kwam met onverwerkt verdriet en boosheid. Maar ik voelde ook dat ik  mijzelf  beter wilde leren kennen en accepteren. En voor mezelf wilde gaan werken. 

Ik ging de 5-jarige holistische opleiding voor levenstherapie volgen. De eerste 2 jaren waren ook heling voor mezelf – ik leerde de signalen die mijn lichaam me gaf weer te voelen en te begrijpen.  Oude pijn, angst en boosheid loste op waardoor ik weer meer energie kreeg en meer plezier kon voelen. Mijn zenuwstelselkwam weer tot rust waardoor ik ook veel minder pijn en spanning in mijn lichaam had. Ik kon weer  ín mijn lichaam zijn.  Mijn zenuwstelsel kwam tot rust waardoor ik in een nog diepe verbinding met mijn eigen binnenste kwam.  Het contact met mijn eigen innerlijke Wijsheid en Kracht herstelde en er ontstond een volledig vertrouwen dat zij mij helpt en gidst in mijn leven. 

Met mijn eigen levenservaring, de tools die ik op de opleiding aangereikt kreeg, en mijn jarenlange ervaring in de gezondheidszorg heb ik ”mijn goud” gevonden.

Mijn compassie voor zowel mezelf alsook voor anderen, helderheid en zachtheid geeft anderen een veilige bedding zodat ze kunnen gaan vertrouwen op hun eigen gevoel en lichaam. Angst en pijn die ze nog dragen kunnen worden losgelaten.

Ik kan niet veranderen wat mensen mee hebben gemaakt, maar ik kan mensen wel helpen om los te komen van de gevolgen hiervan.

Veel vrouwen van 45 jaar en ouder gaan door een transformatie proces. Het maakt vrouwen klaar voor de volgende levensfase. Het is vaak een periode waarop je achterom kijkt en tegelijk ook vooruit. En vooral een periode om echt het leven te gaan leiden dat echt bij hen past.

Het is heerlijk om andere vrouwen in proces dit te mogen ondersteunen en te zien hoe vrouwen meer rust, vertrouwen en plezier in het leven krijgen. Doordat ze weer in contact met hun Innerlijke Kracht en Wijsheid komen.